Relatiegeschenken

Tips van Allgifts

Sale Tassen Populaire relatiegeschenken Duurzame relatiegeschenken

Inspiratie

Lente Zomer Winter Duurzaamheid
Gratis verzending Beste prijsgarantie Gratis sample & drukproef 10.000+ relatiegeschenken Meer dan 20 jaar ervaring
Allgifts

Over glazen

Glasservies nodig? Allgifts.nl heeft een ruim assortiment aan glazen in diverse categorieën. Van dubbelwandige theeglazen als bedrijfsservies tot specifieke borrelglaasjes voor in uw horecaonderneming. Glazen bedrukken behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Onze glazen categorieën

Bierglazen
Een stapelglas voor pils en bierpullen voor het jaarlijkse Oktoberfest. Elk biertje of einddoel vraagt om zijn eigen soort bierglas. En daarom hebben we ook fluitjes (een smal en recht bierglas) en vaasjes (boerkes, een taps toelopend glas).

Drinkglazen
Deze categorie bevat veel verschillende soorten drinkglazen, namelijk glazen speciaal voor water, borrels (Shetland) of champagne. Maar we hebben ook de longdrinkglazen die voor heel veel soorten dranken geschikt zijn!

Wijnglazen
Een ronde bolling of juist een wijnglas met subtiele hoek? Of maakt u uw keuze op basis van de grootte van het glas, afhankelijk van het soort wijn dat u schenkt. Zo hebben wij kleinere wijnglazen voor de witte wijn en grotere glazen voor rode wijn.

Theeglazen
Een theeglas is een theeglas zou u zeggen, toch? Niets is minder waar. Want we kennen verschillende soorten glazen! Bijv. met een rond of juist vierkanter oor, dubbelwandige glazen en glazen met een onderzetter/dekseltje in één. Kies bij voorkeur voor een theeglas van gehard glas (later meer hierover).

Dubbelwandige glazen
Dubbelwandige glazen zorgen ervoor dat de hitte niet doordringt tot de buitenkant van het glas. Of u nou op zoekt bent voor dubbelwandige glazen(sets) voor koffie of thee, espresso, cappuccino of latté.. Wij hebben het voor u!

Karaffen
Op zoek naar een mooie karaf om water of wijn in te presenteren tijdens een etentje? De categorie karaffen bevat bij Allgifts.nl o.a. chique matte karaffen, karaffen met glazen en karaffen met een handige dispenser.

Overige specificaties van glazen

Gehard glas
Bij uw zoektocht naar glazen, kunt u afwegen of u gehard glas wilt of juist niet. Gehard glas breekt niet snel. Breekt het wel, dan valt het glas in heel veel botte stukjes. Ongehard glas breekt in grotere, scherpere stukken. Gehard glas is over het algemeen aan te raden, omdat het veiliger is.

Theeglazen zijn nagenoeg altijd van gehard glas gemaakt. Reden hiervoor is dat het glas niet springt wanneer er hete vloeistof in wordt geschonken. Dubbelwandige glazen zijn dan weer niet van gehard glas gemaakt!

Stapelbaar
Helemaal wanneer u veel glazen op wilt bergen, is het gemakkelijk dat de glazen stapelbaar zijn.
Zo gaat u efficiënt om met ruimte.

​​​​​​​

Glazen bedrukken

Wilt u glazen als onderdeel van bedrijfsservies opnemen of inzetten als spaaractie, dan doet u er verstandig aan om te kiezen voor glazen bedrukken. Bij glazen bedrukken is het belangrijk dat u zich goed laat informeren over het drukwerk!

Vaatwasbestendig en krasvast?
Allereerst is drukwerk op glas nooit 100% vaatwasbestendig. Dat komt om dat glazen op 800 graden ingebrand moeten worden om dat voor elkaar te willen krijgen. Doen we dit op een temperatuur van 800 graden, dan smelt het glas. Daarom wordt glas op maximaal 600 graden ingebrand.

De opdruk van glazen die op max. 600 graden zijn ingebrand, zal op den duur heel langzaam vervagen (wanneer dit gebeurt is afhankelijk van de kleur opdruk, vaatwasmiddel, wastemperatuur, etc.). De opdruk is dus niet 100% vaatwasbestendig, maar afwasbestendig en krasvast.

Normaliter worden bedrukkingen met veel kleuren (full colour bedrukkingen) op een hoge temperatuur gestookt, maar.. dat kan niet bij alle glazen!  

Theeglazen bedrukken
Nu is het zo dat als we theeglazen op 600 graden inbranden, de hardheid van het glas verdwijnt. En daarmee dus ook de veiligheid. Omdat we dat risico niet willen nemen, branden we het logo in op 140 graden. Theeglazen bedrukken is mogelijk in één kleur. Let op! De bedrukking is niet krasvast en niet vaatwasbestendig!

Dubbelwandige glazen
Bij dubbelwandige glazen bedrukken maken we van dezelfde drukmethode gebruik als bij theeglazen. Dus ook hier geldt: in één kleur te bedrukken en de opdruk is niet krasvast en niet vaatwasbestendig. Bij dubbelwandige glazen is de reden dat er een siliconen afdichting tussen de twee glaslagen zit, die wegsmelt als ze hoger dan 140 graden ingebrand worden.

Voetglazen bedrukken
Is uw keuze gevallen op een voetglas (een glas met een steel en een voet)? Dan is het goed om te weten dat dit soort glas vaak minder hoog ingebrand kan worden. Daarom is een full colour bedrukking op een voetglas helaas niet mogelijk.

Alle andere glazen
Bij praktisch alle andere glazen is het wel mogelijk om meerdere kleuren op de glazen te bedrukken, omdat deze wel op hoge temperaturen ingebrand kunnen worden. Dus of u nou longdrinkglazen, snoeppotten, shotglazen, vaasjes of karaffen wilt bedrukken.. Dan is de opdruk krasvast en afwasbestendig (let op: dus niet vaatwasbestendig)!

​​​​​​​
​​​​​​​

Glazen bedrukken met uw logo of tekst!

Heeft u al een keuze kunnen maken uit ons assortiment glazen? Bekijk ze snel! Bekijk assortiment
​​​​​​​

Adviespagina's  |   Homepagina

Betrouwbaar zaken doen
sinds 1999