Relatiegeschenken

Tips van Allgifts

Sale Tassen Populaire relatiegeschenken Duurzame relatiegeschenken

Inspiratie

Lente Zomer Winter Duurzaamheid
Gratis verzending Beste prijsgarantie Gratis sample & drukproef 10.000+ relatiegeschenken Meer dan 20 jaar ervaring
Allgifts

Over mokken

Mokken en kopjes; niet weg te denken onder alle thee- en koffieliefhebbers. Ook mokken en kopjes zijn er in veel verschillende soorten en maten; espressokopjes, senseokopjes, theemokken.. Maar, wat is nou eigenlijk wat en waar moet u op letten bij de aanschaf ervan en de mokken bedrukken? Wij geven u advies!

But first, wat het verschil is tussen een mok en een beker. Want, waarom spreken we hier alleen over mokken? Een mok heeft altijd een oor, bekers hebben dat niet. Daarom hebben wij een speciale categorie ‘Bekers’.

Onze mokken categorieën

Espressokopjes
In onze categorie espressokopjes vindt u koffiekopjes die speciaal geschikt zijn voor espresso’s. Extra kleine koffiekopjes met doorgaans een inhoud van ca. 80 ml., maar ook espressosets met kop en schotel. Hoewel de meeste espressokopjes 80 ml. zijn, bieden we in deze categorie kopjes tot 130 ml. aan (voor bijv. een dubbele espresso).

Koffiekopjes
Of het nou gaat om een gemiddeld bakje filterkoffie of senseokoffie, met koffiekopjes uit deze categorie zit u goed. Deze kopjes hebben een inhoud tussen de 150 en 200 ml., en daarmee doorgaans geschikt voor senseo apparaten.

Mokken
Mokken zijn bij Allgifts.nl mokken als ze een inhoud hebben van meer dan 200 ml. Heerlijk voor een grote kop koffie of thee, cappuccino, maar ook voor een soepje. Zoals eerder genoemd heeft een mok dus altijd een oor.

Sublimatiemokken
Binnen de categorie mokken, kennen we de categorie ‘Sublimatiemokken’. Wilt u mokken bedrukken met een afbeelding, dan raden wij u aan te kiezen voor deze mok. U kiest voor sublimatiemokken als u haarfijne afbeelding in fotokwaliteit op uw mok bedrukt wilt zien. Ook voor deze categorie geldt dus dat de mokken een inhoud van meer dan 200 ml. hebben.

Kop en schotels
De naam zegt het al, een kop en bijpassende schotel. Zeer geschikt als bedrijfsservies. In deze categorie zijn alle inhoudsmaten verzameld, let u dus goed op het aantal milliliters? Deze vindt u in de productnaam.

Soort kopje/mok​​​​​​​
Espressokopje
Koffiekopje
Mok

Inhoud​​​​​​​
Doorgaans 80 ml.
150-200 ml.
>200 ml.

Geschikt voor
Espresso
Senseokoffie
Grote koppen koffie/thee, soep, cappuccino

​​​​​​​

Overige specificaties van mokken

Naast de inhoudsmaat van de mokken en kopjes, kunt u ook letten op het materiaal van het kopje of de mok en of deze stapelbaar zijn.

Materiaal
Mokken en kopjes zijn meestal gemaakt van keramiek (aardewerk) of porselein. Het verschil tussen deze materialen is nihil. Porselein is vaak iets lichter dan keramiek en is vrijwel alleen in wittinten verkrijgbaar. Keramiek is vaak iets kwetsbaarder, maar juist wel in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Stapelbaar
Een stapelbare mok kan veel ruimte besparen. Vaak ziet u aan de vorm van de onderkant of de mok of het kopje geschikt is om te stapelen.

Mokken bedrukken

Over het algemeen kunnen alle mokken, kopjes en kop en schotels bedrukt worden met uw logo en/of bedrijfsnaam.
Bij het mokken bedrukken worden drie bedrukkingsmethodes toegepast, namelijk:

  • Keramiek transfer
  • Tampondruk
  • UV-print
  • Sublimatiemok bedrukken

​​​​Keramiek transfer
Bedrukte mokken worden doorgaans bedrukt door keramiek transfer. Deze drukmethode is namelijk vaatwasbestendig en daarom veel gekozen. Nadeel van deze drukken is dat magenta en een aantal andere felle kleuren kwalitatief niet goed bedrukt kunnen worden. Een goed alternatief hiervoor is de UV-print.

​​​​Tampondruk
Iets minder gebruikelijk is de tampondruk, omdat deze niet vaatwasbestendig is. Tenzij er specifiek vermeldt staat dat er volgens de EN 12875-1 norm wordt gedrukt. Dit houdt in dat de bedrukking vaatwasbestendig is voor minimaal voor 100 wasbeurten.

UV-print
Opkomend in de promotionele markt is de UV-print. Een inmiddels populaire drukmethode die het mogelijk maakt alle PMS-kleuren te drukken, dus ook felle kleuren. Wist u bijvoorbeeld dat roze kleuren vaak lastig te drukken zijn op mokken? UV-print maakt dit eenvoudig mogelijk! Bovendien is UV-print vaatwasbestendig.

​​​​​​​Sublimatiemok bedrukken
Een bedrukte sublimatiemok zorgt voor een haarfijne fotokwaliteit met een glanzende finishing touch. Let u hierbij wel op dat wij voor deze mokken geen vaatwasbestendige garantie kunnen bieden? Het kan zijn dat de print na verloop van tijd vervaagt.

Mogelijk drukposities bij het bedrukken van mokken
De meest voorkomende posities bij het bedrukken van mokken zijn links en rechts van het oor en rondom. Maar, wist u dat bepaalde mokken nog veel meer drukposities hebben? Zoals aan de binnenzijde of op de buitenzijde van de bodem.

​​​​​​​

Adviespagina's  |  Homepagina

Betrouwbaar zaken doen
sinds 1999