Relatiegeschenken

Tips van Allgifts

Sale Tassen Populaire relatiegeschenken Duurzame relatiegeschenken

Inspiratie

Lente Zomer Winter Duurzaamheid
Gratis verzending Beste prijsgarantie Gratis sample & drukproef 10.000+ relatiegeschenken Meer dan 20 jaar ervaring
Allgifts

USB-aansluitingen – welke heb ik nodig?

Waren alle USB in- en uitgangen maar hetzelfde… Maar dat is nu eenmaal niet zo. En dat is helemaal niet erg! Er zijn zoveel (elektrische) producten met USB-aansluitingen. Autoladers, powerbanks, oplaadkabels… Maar om het ook echt aan de smartphone, laptop of tablet te kunnen koppelen, heb je wel het juiste type USB nodig. Wij adviseren u hier welk type USB u nodig zal hebben!

Alle types op een rijtje

USB Type C

USB type C
Nee, we beginnen niet logischerwijs bij type A. Waarom? Omdat type C vandaag de dag het meeste wordt gebruikt. De meeste USB-producten in ons assortiment zijn dan ook voorzien van type C. dit soort USB-aansluitingen hebben als voordeel dat ze een supersnelle laadtijd hebben en een omkeerbare plug. USB type C wordt in de meeste Android apparaten gebruikt en in de Apple Macbook en Apple TV.

USB Type A

USB type A
Dit is al heel lang de bekendste en deze wordt ook nog erg veel gebruikt. De USB-sticks zoals u die waarschijnlijk kent, hebben een aansluiting type A. ook veel oplaadkabels hebben dit type.

USB Type B

USB type B
Type B wordt nog weinig gebruikt, vergeleken met de andere types. De soort USB heeft een vierkante vorm. Deze worden vaak gebruikt voor grotere apparaten, zoals computers en printers. Van het type B is ook nog een micro-versie. Die is veel te vinden op de wat oudere laptops, telefoons en tablets.

USB type 2.0, 3.0 en 3.1

USB 2.0, 3.0 en 3.1
Dit verschil zit hem in de snelheid van de dataoverdracht. De USB types van 2.0 zitten op zo’n 500 MB per seconde, terwijl die van 3.0 op 5 GB per seconde zitten. De nieuwste 3.1 versie heeft een 2 keer zo snelle dataoverdracht als 3.0. Deze snelheden worden ook wel aangeduid als HighSpeed, SuperSpeed en SuperSpeed+.

Kiezen is kinderspel!

Hieronder vindt u een overzicht met alle genoemde soorten USB, met daarbij de afbeelding en de producten waarop deze veel wordt gebruikt.

Type USB Geschikte producten Afbeelding
USB A Voor elke computer en voor powerbanks
USB B Printers, scanners en externe opslagapparaten
USB B micro Wat oudere telefoons, tablets en laptops
USB C Bijna alle nieuwste smartphones, tablets Apple TV en Macbook
​​​​​​​
​​​​​​​

Blijf in het geheugen met onze USB-sticks!

Groot en klein, van 1 t/m 36 GB In alle kleuren van de regenboog! Bekijk assortiment
​​​​​​​

Adviespagina's  |   Homepagina

Betrouwbaar zaken doen
sinds 1999