Relatiegeschenken

Tips van Allgifts

Sale Tassen Populaire relatiegeschenken Duurzame relatiegeschenken

Inspiratie

Lente Zomer Winter Duurzaamheid
Gratis verzending Beste prijsgarantie Gratis sample & drukproef 10.000+ relatiegeschenken Meer dan 20 jaar ervaring
Allgifts

Over zonnebrillen

Zonnebrillen zijn, zoals de naam deels al verklapt, bedoeld om onze ogen te beschermen tegen het licht van de zon. Daarnaast kan een zonnebril ook gedragen worden als fashion item. Het is een functioneel product en daardoor ideaal voor een promotionele actie. Alleen, op welke specificaties kunt u letten bij de aanschaf ervan en als u zonnebrillen bedrukken wilt?

Onze zonnebrillen soorten

Zonnebrillen met olieglazen
Brillen waarvan de glazen voorzien zijn van een laagje olie, zorgen ervoor dat schittering/reflectie teruggedrongen wordt. Bovendien geeft het de bril een stoere uitstraling.

Zonnebrillen met gespiegelde glazen
Spiegelglazen zorgen er ook voor dat fel licht weerkaatst wordt. Het kan ook voorkomen dat er alleen een laagje gecoat is, wat de bril eigenlijk alleen qua uiterlijk versterkt.

Transparante zonnebrillen
Waar we normaliter verwachten op te kunnen vallen met kleur, is het in dit geval juist andersom. Een transparant montuur is pas echt catchy! Uiteraard zijn de glazen wel voorzien van kleur.

Zonnebrillen met gekleurde pootjes
Een trend in zonnebrillenland: de exemplaren met gekleurde pootjes of de zijkanten in een andere kleur dan het vooraanzicht. Bijvoorbeeld een zwarte voorkant met gele pootjes!

Opvouwbare zonnebrillen
We hebben in ons assortiment ook een aantal opvouwbare zonnebrillen. Deze brillen zijn heel compact mee te nemen, doordat ook het pootje zelf en het midden van de neusbrug te vouwen zijn.

Specificaties van zonnebrillen

CE-markering
De CE-markering van de bril geeft de mate van lichtabsorptie aan. We kennen CE0 t/m CE4. Het cijfer 0 geeft aan dat de bril tot 20% absorbeert en het cijfer 4 staat voor een absorptie van 92-97%. Maar, welk CE-keurmerk is nou geschikt voor welk soort weer?

  • CE0: biedt geen tot nauwelijks bescherming, is dan ook geschikt voor bewolkt weer;
  • CE1: geschikt voor een matig aanwezige zon en redelijke bewolking;
  • CE2: geschikt voor matig zonlicht, zonder bewolking;
  • CE3: biedt bescherming bij fel zonlicht;
  • CE4: geschikt voor erg felle zon, bij een activiteit als wintersport.

De EU heeft een minimale eis gesteld van CE3 (ca. 75% absorptie). Let op! CE4 zorgt ervoor dat de glazen erg donker worden en daarom is een bril met dit keurmerk niet toegestaan tijdens het autorijden.

Zonnefilter
Over het algemeen zien we zonnebrillen met een stickertje erop met ‘UV400’. Dat betekent dat het UV-licht door zonneglazen tot 400 nm (nanometer) wordt weggefilterd. De EU-eisen stellen minimaal een filtering van 380 nm.

NEN-norm
Er bestaat een NEN-en-ISO-norm voor zonnebrillen (en soortgelijke producten). Het is aan te raden om erop te letten of een bril aan de norm 12312-1 voldoet. Deze norm bevat o.a. de eisen voor UV-absorptie en kinderglazen die van onbreekbaar polycarbonaat gemaakt moeten zijn. Het is voor kids ontzettend belangrijk een bril met sterke kunststoflenzen (CE3) aan te schaffen!

Zonnebril accessoires
Wist u dat we een deel van ons assortiment leveren in een pouch (opbergzakje met trekkoord), met schoonmaakdoekje of hardcase etui? Daarnaast is bij sommige brillen een combinatie mogelijk of zijn de opbergzakjes los verkrijgbaar.

Zonnebrillen bedrukken

Om uw naamsbekendheid te vergroten, raden wij altijd aan om te kiezen voor zonnebrillen bedrukken. Dit kan in de meeste gevallen op 1 of 2 van de pootjes. In enkele gevallen is het ook mogelijk de bril te voorzien van een luxe gravering.


Shinen? Wij kunnen uw zonnebrillen bedrukken!

Scoren met een zomerse giveaway voor jong en oud? Zonnebrillen zijn hot! Bekijk assortiment
​​​​​​​

Adviespagina's  |   Homepagina

Betrouwbaar zaken doen
sinds 1999