Relatiegeschenken

Tips van Allgifts

Sale Tassen Populaire relatiegeschenken Duurzame relatiegeschenken

Inspiratie

Lente Zomer Winter Duurzaamheid
Gratis verzending Beste prijsgarantie Gratis sample & drukproef 10.000+ relatiegeschenken Meer dan 20 jaar ervaring
Allgifts

Over paraplu’s

Paraplu’s; letterlijk ‘tegen de regen’. Ze zijn er in ontzettend veel soorten, maten en prijsklasses. Veel verkochte paraplu’s zijn de golfparaplu’s, stormparaplu’s en opvouwbare paraplu’s. Maar, wat betekenen deze termen eigenlijk en waar let u op bij de aanschaf ervan en bij de paraplu bedrukken? Wij geven u het parapluadvies dat u nodig heeft.

Onze paraplu categorieën

Golfparaplu’s
In de categorie golfparaplu’s vindt u grote paraplu’s met een diameter vanaf 115 centimeter. Alhoewel de meeste golfparaplu’s een diameter hebben van 130 cm. Deze paraplu’s zijn zo groot, dat ze geschikt zijn om er met 2 personen royaal onder te kunnen lopen. Daarnaast zijn ze ook groot genoeg voor op de golfbaan; zo houdt u uw golfclubs, trolley en tas met gemak droog.

Opvouwbare paraplu’s
Compact, gemakkelijk mee te nemen en vaak met handig polsbandje; een opvouwbare paraplu die u altijd in uw tas of auto heeft. Bij dit soort paraplu raden we aan vooral te letten op het aantal secties. Het aantal secties geeft aan in hoeveel ‘delen’ de paraplu op te vouwen is.

Originele paraplu’s
Met een originele, opvallende paraplu valt u extra op tijdens een fikse bui. Waar u aan kunt denken bij een opvallende paraplu? Dierenplu’s, transparante exemplaren, een gouden paraplu, één met een zaklamp in het handvat, een bedrukte binnenzijde of een plu die omkeerbaar in te klappen is.

Standaard paraplu’s
Een standaard paraplu kent u misschien ook als de klassieke paraplu; de traditionele plu met het houten gebogen of rechte handvat. Vaak met een automatisch openmechanisme. Natuurlijk zijn er ook nog tal van andere handvatten mogelijk!

Storm- en windparaplu’s
Windproof- en stormparaplu’s zijn zeer geschikt wanneer het hard waait. Een windproof paraplu kan alsnog wel omklappen bij een windvlaag, maar klapt terug door flexibel glasvezel. Stormparaplu’s kunnen asymmetrisch zijn, zijn getest op hoge windsnelheden en ze kunnen niet omklappen.

Poncho’s en regenjassen
Handig voor op de fiets of tijdens een festival/evenement; handsfree en toch droog met een poncho of regenjas. Omkeerbare regenjassen, poncho’s (in kunststofballen met karabijnhaak) of een 2-in-1 rugtas en regenjas.

Diameter​​​​​​​
<90 cm.
90-114 cm.
>115 cm.

Aantal personen​​​​​​​
1 persoons
1 persoons
2 persoons

Soort paraplu​​​​​​​
Opvouwbaar
Standaard
Golfparaplu

​​​​​​​

Overige specificaties van paraplu’s

Er zijn bij elk soort paraplu verschillende opties waar u uit kunt kiezen.
Let u daarom bij het kiezen van een plu ook op de volgende specificaties?

Vorm en panelen
Hoewel de meeste paraplu’s rond zijn, zijn er ook vierkante paraplu’s. Alle paraplu’s beschikken over 8 panelen (en dus ook over 8 baleinen). Maar ze zijn er ook met 6 of 16 panelen. Het aantal panelen zegt niets over de kwaliteit van het product, maar kan wel van invloed zijn bij de paraplu bedrukken.

Handvat
Er zijn diverse soorten handvatten beschikbaar. Zo kunt u kiezen uit een traditioneel gebogen of een recht handvat. Ook hebben sommige paraplu’s een foam handvat voor een comfortabele houvast of een semi-open C-vormig handvat die geschikt is voor smartphone gebruikers.

Open- en sluitmechanisme
Een paraplu beschikt over een handmatig- of automatisch open- en sluitmechanisme. Handmatig betekent dat u zelf de handeling verricht door de schuif over de veren te bewegen. Een automatisch plu opent en/of sluit zich met één druk op de knop. We kennen vier automatische mogelijkheden, namelijk: geheel handmatig of automatisch te openen en te sluiten, automatisch te openen, automatisch te sluiten.

Materiaal

​​​​​​​Baleinen
De baleinen van een paraplu kunnen gemaakt zijn van metaal, glasvezel of aluminium. Metaal is niet flexibel, dat betekent dat deze paraplu’s sneller ombuigen dan paraplu’s die gemaakt zijn van glasvezel of zelfs aluminium.

Steel
Naast de klassieke houten steel, kunnen paraplu’s ook een metalen, glasvezel of aluminium steel hebben. Aluminium is het allersterkste materiaal voor een steel.

​​​​​​​Doek
Er zijn drie soorten materiaal van het doek (het gedeelte dat over de baleinen is gespannen) beschikbaar, namelijk:

  • Polyester; matte afwerking.
  • Pongee polyester; stoot water nét iets beter af dan polyester en scheurt minder snel. Glimmende afwerking.
  • Nylon; allerbeste materiaalkwaliteit; bijzonder zacht, relatief duur materiaal.

Aantal lagen van de doek
U zou denken dat elke paraplu waterafstotend is en dus geen water doorlaat. Dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Bij paraplu’s met een enkele laag kan het zo zijn dat er een minimale hoeveelheid vochtigheid door het doek trekt. Met een dubbele laag doek weet u zeker dat de paraplu geen water doorlaat bij hevige regenval.

Ventilatieopeningen
Een paraplu met ventilatieopeningen aan de bovenzijde, voorkomt dat de paraplu omklapt bij harde wind. Deze luchtopeningen komen voornamelijk voor bij storm- of windparaplu’s, maar kunnen ook bij alle andere plu’s voorkomen.

Draagkoord of polsbandje
Aan de meeste handvatten van de plu’s zit een polsbandje, zodat hij gemakkelijk mee te nemen is. Bij de meeste paraplu’s is het mogelijk om uw paraplu op te bergen in een hoes. Soms zit er aan de hoes een draagkoord bevestigd, zodat deze over uw schouder te dragen is.

Poncho’s of paraplu’s bedrukken
Natuurlijk wilt u profiteren van het weer en dat kan met een bedrukte paraplu. Meest gebruikte bedrukkingsmethoden zijn de zeefdruk en de transferdruk. Het is gebruikelijk om een paraplu op 1 paneel te bedrukken of om het paneel. Het handvat van de paraplu bedrukken is soms ook mogelijk. Het is bij een aantal paraplu’s zelfs mogelijk om de onderkant van het handvat te voorzien van een doming. Zo creëert u een luxere uitstraling en wanneer de paraplu op de kop in een paraplumand staat, wordt u óók gezien!

Bij poncho’s geldt dat de poncho zelf vaak niet bedrukt wordt, maar de verpakking voorzien wordt van een sticker (bijvoorbeeld op de polybag of op de kunststof bal).

​​​​​​​

Opvallen in de regen? Paraplu’s bedrukken!

Bekijk ons assortiment plu’s, laat ze bedrukken en profiteer van het weer! Bekijk assortiment
​​​​​​​

Adviespagina's  |  Homepagina

Betrouwbaar zaken doen
sinds 1999