Relatiegeschenken

Tips van Allgifts

Sale Tassen Populaire relatiegeschenken Duurzame relatiegeschenken

Inspiratie

Lente Zomer Winter Duurzaamheid
Gratis verzending Beste prijsgarantie Gratis sample & drukproef 10.000+ relatiegeschenken Meer dan 20 jaar ervaring
Allgifts

Over powerbanks

Powerbanks zijn er in ontzettend veel soorten en maten, met verschillende afmetingen en capaciteiten. Maar, wat is een powerbank eigenlijk, voor welk apparaat is welke powerbank geschikt, wat betekent mAh en ga zo maar door. Op deze adviespagina geven wij u graag informatie om een gerichte keuze te maken voor een powerbank die aan uw wensen voldoet.

Wat is een powerbank?

Een powerbank is een externe batterij om uw mobiele apparaat, zoals uw telefoon, tablet, laptop of smartwatch mee op te laden. Het geeft uw mobiele device nieuwe stroom – zonder dat u een stopcontact nodig heeft, waardoor u nooit een lege accu heeft. De mobiele oplader of draagbare lader moet van tevoren worden opgeladen. Hoe u uw telefoon oplaadt met de powerbank, is per soort powerbank verschillend.

Keuze powerbank?

Maar, welke powerbank is nou geschikt voor welk apparaat en waarom? Het is in ieder geval belangrijk dat u bij de keuze voor een powerbank rekening houdt met welk apparaat u ermee op wilt laden, wáár u dit apparaat op wilt laden, hoeveel mAh de powerbank heeft, hoe lang het opladen duurt, hoe vaak uw apparaat kan opladen en wat uw budget is. Om het u gemakkelijk te maken, raden wij u om te kijken naar onderstaand stappenplan.

Stap 1.Welk apparaat wilt u opladen?

Vraag uzelf eerst af welk apparaat u op wilt laden. Elk apparaat heeft een andere accu capaciteit.
De accu capaciteit vindt u bij de handleiding / instellingen van het apparaat.

# Mobiel device Gemiddeld benodigd mAh Advies aantal mAh
1 Smartwatch Elke capaciteit geschikt Elke capaciteit geschikt
2 Smartphone 2800 mAh 5000 mAh
3 Tablet 7000 mAh 7500 mAh
4 Laptop 10.000 mAh 12.500 mAh

Smartwatch
Om een smartwatch op te laden met een powerbank kunt u vrijwel iedere powerbank gebruiken. De accu van een smartwatch is namelijk erg klein.

Smartphone
Om een gemiddelde smartphone op te laden heeft u een powerbank nodig met een capaciteit van 2800 mAh. Een powerbank met een lagere capaciteit kunt u ook een smartphone opladen maar niet volledig. Ons advies is om een powerbank met 5000 mAh aan te schaffen, zodat de smartphone meer dan 1 keer opgeladen kan worden. Elke stroomsterkte (output) voldoet om een smartphone op te laden.

# Smartphone top 5 Batterij capiciteit
1 iPhone 8 1821 mAh
2 Samsung Galaxy S8 3000 mAh
3 OnePlus 5 3300 mAh
4 Samsung Galaxy A5 3000 mAh
5 Huawei Mate 10 Pro 4000 mAh

Tablet
Om een tablet op te laden heeft u minimaal een powerbank nodig met een capaciteit van gemiddeld 7000 mAh. Toch raden wij een powerbank met capaciteit van 7500 mAh aan. U kunt dan de meest voorkomende tablets volledig of zelfs vaker opladen. De minimale output van een powerbank dient 2000 mA (2 ampere) te zijn. Anders duurt het erg lang voordat de tablet is opgeladen.

# Tablet top 5 Batterij capiciteit
1 Apple iPad 4 11.560 mAh
2 Apple iPad Air 2 7340 mAh
3 Lenovo Tab 2 A10-70F 7000 mAh
4 Apple iPad Mini 25 6470 mAh
5 Samsung Galaxy Tab S2 5870 mAh

Laptop
Voor het opladen van een laptop heeft u een powerbank met capaciteit van minimaal 12.500 mAh nodig. Dit zijn powerbanks die door de grote capaciteit speciaal hiervoor gemaakt zijn. Hoe groter de capaciteit hoe beter. De output van de powerbank moet minimaal 2,4 mA zijn.

Stap 2.Hoeveel mAh (vermogen) heeft de powerbank?

De capaciteit van de powerbank is het vermogen van de batterij; de hoeveel energie die de powerbank op kan slaan. Het vermogen wordt uitgedrukt in ‘mAh’. Hoe hoger de capaciteit (mAh) de powerbank heeft, hoe meer vermogen hij heeft om een apparaat op te laden.

Stap 3.Hoe vaak kan de powerbank uw apparaat opladen?

Wilt u berekenen hoe vaak de powerbank uw apparaat kan opladen? Dan rekenen we met de capaciteit van de powerbank minus 20% en de capaciteit van het apparaat (mAh).

Stap 4.Hoelang duurt het opladen van de powerbank?

De oplaadsnelheid is onlosmakelijk verbonden aan de output van de adapter.
De snelheid wordt uitgedrukt in ampères (A). Voor de duidelijkheid: 1A = 1000 mA.

Normaliter heeft de adapter van een telefoon een output van ca. 1A, tablets ca. 2A. Let op: natuurlijk kunt u ervoor kiezen om een USB-uitgang van een computer of autolader te gebruiken, maar het opladen duurt hiermee langer, gezien een gemiddelde output van 0,5 A.

​​​​​​​
​​​​​​​

Onze categorieën

Om het u makkelijk te maken, staan bij onze powerbanks het vermogen (mAh) vermeld in de producttitel en in de specificaties van de powerbank. Aangezien de keuze in powerbanks erg groot is, delen wij powerbanks in de volgende subcategorieën:

Solar powerbanks
Een solar powerbank – of powerbank op zonne-energie – beschikt over zonnecellen. Doorgaans werkt het bij solar powerbanks zo dat de powerbank zelf door middel van zonne-energie opgeladen wordt en het mobiele apparaat middels een kabeltje deze energie krijgt. Vereiste voor een solar powerbank is dus dat de zon wel moet schijnen, voordat de powerbank energie kan doorgeven aan het mobiele apparaat! 

Multifunctionele powerbanks
Multifunctionele powerbanks hebben niet alleen een oplaadfunctie, maar kunnen meer! Ze bevatten bijvoorbeeld een zaklamp of hebben een speakerfunctie.

Draadloze powerbanks
Dé nieuwe trend! Bij een draadloze powerbank is het namelijk zo dat je alleen een kabeltje nodig hebt om de powerbank zelf op te laden. Het mobiele apparaat kan er volgens (draadloos) opgelegd worden, waarna hij opgeladen wordt.

Kwaliteit, veiligheid & betrouwbaarheid

Let op! Wellicht overweegt u om zelf powerbanks rechtstreeks vanuit China te importeren. Het is belangrijk om te weten dat deze niet voldoen aan de Europese wet- en regelgeving. Nu kan het zo zijn dat u dit minder belangrijk vindt dan de prijs.. Maar weet wel dat ondeugdelijke oplaadapparatuur de voornaamste oorzaak is van het aantal verdubbelde huisbranden in Nederland! Bovendien kunt u zich afvragen of u daadwerkelijk krijgt waarvoor u heeft betaalt.. Klopt de capaciteit van de powerbank bijvoorbeeld wel?

Loop geen risico! Regelmatig komen er terugroepacties voorbij van powerbanks met brandgevaar of zelfs explosiegevaar. Het is daarom erg belangrijk om voor een veilige en betrouwbare powerbank te kiezen. Alle powerbanks in ons assortiment zijn gecertificeerd en hebben een testrapport.

Ook beschikken een aantal powerbanks die wij aanbieden, over een TUV GS keurmerk. TÜV staat voor Technischer Überwachungsverein. Dit is een instantie dat keurmerken voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid toekent. U kunt bij ons altijd veilig kiezen voor een powerbank met logo zonder risico te lopen.​​​​​​​

Powerbank bedrukken

Powerbank bedrukken Maak uw powerbank persoonlijk met een bedrukking of een gravering. Afhankelijk van het materiaal kan de powerbank gegraveerd worden. Dit geeft een mooi en chique resultaat. Indien u kiest voor een bedrukking dan is het mogelijk om de powerbank te bedrukken in meerdere kleuren. Bedruk een powerbank met uw logo of tekst voor een persoonlijk relatiegeschenk en blijvende herinnering.

Begrippen

Capaciteit: de maatstaf voor het vermogen van de batterij.
Dit geeft de hoeveelheid energie aan die de powerbank op kan slaan, uitgedrukt in mAh.
Effectiviteit: de daadwerkelijk energie die de powerbank over kan dragen. Dit is vaak 70-80% van de aangegeven mAh. mAh: milliampère per uur
mA: stroomsterkte die de snelheid bepaalt hoe snel een mobiel apparaat opgeladen kan worden.
A: ampère, eenheid die aangeeft hoe snel elektriciteit – in dit geval – naar een powerbank verplaatst kan worden (1000mA = 1A).

​​​​​​​

Powerbanks bedrukken met logo? Dat doen wij!

Altijd opgeladen medewerkers of relaties? Geef functionele powerbanks cadeau. Bekijk assortiment
​​​​​​​

Adviespagina's  |   Homepagina

Betrouwbaar zaken doen
sinds 1999